Suroviny na přípravu
- 250 g červeného melounu (bez semen a slupky)
- 250 g žlutého melounu (bez semen a slupky)
- 2 ks limet
- 3 lžíce cukru
- 300 ml studené vody
- Led
- Čerstvá máta
Postup
Červený a žlutý meloun očistíme od semen a slupky. Nakrájíme je na menší kousky, aby se lépe mixovaly.
Vymačkáme šťávu ze dvou limetek. Pro extra osvěžující zážitek můžeme přidat i trochu kůry z limetky, ale pouze tenkou vrstvu, abychom se vyhnuli přílišné hořkosti. Přidáme také cukr, abychom vyvážili kyselou chuť.
Červený a žlutý meloun dáme do mixéru. Přilijeme šťávu ze dvou limetek s cukrem. Vše společně důkladně rozmixujeme, dokud nezískáme hladkou a svěží melounovou směs.
Směs melounu a limetek přelijeme do větší nádoby. Přilijeme studenou vodu, abychom zředili silnou chuť melounu a limetky. Vše důkladně promícháme, abychom propojili všechny chutě. Pokud se vám bude zdát nápoj příliš kyselý, je možné přidat více cukru nebo naopak pro větší kyselost více šťávy z limetky. Aby byla limonáda o to více osvěžující, přidáme led, čímž podpoříme celkovou svěžest.
Na závěr čerstvé lístky máty promačkáme lehce mezi prsty, abychom uvolnily vůní a aromatické oleje. Přidáme je do limonády jako ozdobu a také pro intenzivnější aroma.
Nyní přišel čas na servírování, kdy osvěžující limonádu z melounů podáváme v ledem naplněných sklenicích nebo sklenicích s tenkými stěnami, aby nám co nejvíce zvýraznily krásnou barvu nápoje. Limonádu můžeme dozdobit ještě plátky limetky a několika kousky melounu na okraj sklenice.
Tip: Můžete také vyzkoušet tuto limonádu s jinými druhy ovoce, jako např. maliny, jahody, kiwi apod.