Čínské nudle Chow Mein s hovězím masem a zeleninou

Suroviny na přípravu

  • 2 porce nudlí typu Chow Mein
  • 200 g hovězího masa (ideálně hovězí kýta) 
  • Čerstvě drcený pepř
  • 1 lžíce slunečnicového oleje (nebo arašídového oleje)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g mrkve
  • 50 g červené papriky
  • 80 g sekaných fazolek (ideálně čerstvé, ale je možnost i mražených fazolek)
  • Voda (použijeme podle potřeby)

Omáčky:

 

  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky (Tamari)
  • 1-2 lžíce sójové sladké omáčky (nebo hnědý cukr)
  • 2 lžičky rýžového octa
  • Lístky koriandru (kdo nemá rád tak plocholisté petržele)
  • Nať cibulky
Čínské nudle Chow Mein s hovězím a zeleninou

Postup

Začneme s přípravou masa. Doporučujeme koupit libové části masa. Ať už máme jakékoli maso k dispozici, očistíme ho. Následně ho zabalíme do fólie a vložíme na 30 minut do mrazáku, abychom si poté usnadnili krájení. Během toho si můžeme připravit nudle podle návodu na obalu. Až budou uvařené, propláchneme je a necháme odkapat.

 

 

Připravíme si všechnu potřebnou zeleninu. Očistíme a nakrájíme mrkev a červenou papriku na tenké plátky. Jemně nasekáme zázvor, chilli a česnek. Sekané fazolky propláchneme a necháme je odkapat. Z mrazáku vyndáme maso, které nakrájíme na tenké plátky. Opepříme ho podle chuti.

 

 

Připravíme si wok pánev nebo jinou hlubokou pánev. Rozehřejeme v ní slunečnicový nebo arašídový olej. Olej necháme opravdu rozpálit, aby se maso zprudka osmahlo. Rychle osmahneme opepřené plátky masa, které pak vyjmeme na talíř nebo do mísy a zakryjeme alobalem ( lesklou stranou nahoru).

 

 

Do rozehřáté pánve přidáme sezamový olej, nasekaný zázvor a chilli. Promícháme a restujeme 1 minutu. Přidáme nakrájenou mrkev, česnek a červenou papriku. Restujeme další 2 minuty a poté přidáme fazolky. Promícháme a přidáme 30-50 ml vody (pouze pokud je to potřeba).

 

 

Nyní přichází čas na omáčky. Přilijeme rybí, ústřicovou a sójovou omáčku (Tamari) a také sójovou sladkou omáčku podle naší chuti. Přidáme ještě rýžový ocet. Přiveďme směs k varu a poté vmícháme vařené nudle a nakrájené maso. Necháme vše prohřát.

 

 

Hotový pokrm podáváme posypaný lístky koriandru a nasekanou cibulkovou natí. Pro ozdobu si můžeme ponechat pár kousků masa. Teď už jen zbývá ponořit se do asijské kuchyně. Dobrou chuť!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru