Tvarohové jahodové knedlíky

Objevte kouzlo pravé české kuchyně s naším receptem na domácí ovocné knedlíky, které v sobě snoubí neodolatelnou jemnost tvarohového těsta a sladkou náplň čerstvého ovoce. Tyto tvarohové ovocné knedlíky, ideální jako hlavní chod nebo sladká tečka po obědě, vám přinesou chuť léta přímo na talíř. Naučte se připravovat ovocné knedlíky z tvarohového těsta, které jsou rychlé a jednoduché na přípravu. Ať už zvolíte klasické tvarohové knedlíky s jahodami či se rozhodnete pro plněné ovocné knedlíky s jakýmkoli vaším oblíbeným ovocem, tento recept si zamilujete. 

 

Přeneste se do dob babiččin jahodových knedlíků a zavzpomínejte na dokonalou chuť. S naším receptem na ovocné knedlíky z tvarohu si můžete být jistí, že každé sousto bude plné šťavnatého ovoce a měkkého tvarohového těsta. Tvarohové jahodové knedlíky budou oblíbenou pochoutkou nejen vašich dětí, ale i dospělých. 

 

Ovocné tvarohové knedlíky jsou skvělou volbou v letních měsících, kdy jsou jahody a jiné ovoce čerstvé a můžete si ho nasbírat na zahrádce či koupit na trzích od farmářů. Příprava tvarohového těsta na ovocné knedlíky není nijak složitá, zvládne to i začátečník. K přípravě jahodových knedlíků z tvarohového těsta můžete přizvat i děti, které zapojíte do činnosti a užívat si společné chvíle.

Suroviny na přípravu

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 200 g polohrubé mouky
  • 225 g másla
  • 20–30 jahod
  • moučkový cukr
  • 1–2 kelímky zakysané smetany
Tvarohové knedlíky s jahodami

Postup

Na domácí tvarohové ovocné knedlíky budeme potřebovat měkký tvaroh (nezáleží, zda je odtučněný nebo tučný), dále vejce, sůl, polohrubou mouku a 100 g rozpuštěného másla. Všechny tyto ingredience vložíme do velké mísy, smícháme a propracujeme do hladkého těsta, které by se nemělo lepit, ale zároveň by nemělo být moc tuhé. Z těsta následně vytvoříme válečky, které nakrájíme ne menší špalíčky.

 

Každý kousek prsty roztáhneme a vložíme doproostřed ovoce, v našem případě jahody. Jahody je možné nahradit i meruňkami, švestkami, borůvkami či jiným vámi oblíbeným ovocem. Těsto s jahodou zabalíme a vyválíme kulatý knedlík. Dáváme pozor, aby nebyly v těstě prasklinky a dírky, jinak by mohla šťáva z jahod vytéct ven. Mezitím, co válíme jednotlivé ovocné knedlíky, tak si předehřejeme do velkého hrnce vodu s trochou soli. 

 

Jakmile máme uválené jednotlivé knedlíky a voda nám vře, vhazujeme jednotlivé knedlíky do vroucí vody a vaříme cca 6 minut. První knedlík můžeme vyndat a rozkrojit a podle toho, zda je těsto uvnitř syrové nebo ne, necháme knedlíky ještě nějakou chvíli vařit.

 

 

Hotové tvarohové ovocné knedlíky podáváme posypané cukrem, skořicí, polité rozpuštěným máslem a ozdobené tvarohem nebo zakysanou smetanou.

 

TIP: K ovocným jahodovým tvarohovým knedlíkům si můžete připravit omáčku z jahod, kterou polejete knedlíky při servírování. Touto jahodovou omáčkou na knedlíky podtrhnete ještě více chuť ovocných knedlíků.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru