Pravé italské tiramisu

Suroviny na přípravu

  • 500 g Mascarpone
  • 5 lžic cukru krupice
  • 5 vajec
  • 2x malý panák Amaretta (případně jiného mandlového likéru)
  • šálek silné černé kávy
  • 1 pytlík cukrářských piškotů 
  • Kakao na posypání
Pravé italské tiramisu s mascarpone a kakaem

Postup

Při přípravě italského tiramisu začneme tím, že vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme sníh, který později budeme přidávat do tiramisu směsi.

 

 

Do žloutků přidáme mascarpone a dobře promícháme, dokud se vše nespojí v hladkou směs. Postupně přidáme sníh z bílků a opatrně ho vmícháme do směsi. Výsledkem bude krém, který je krásně nadýchaný. Doporučujeme kupovat opravdu kvalitní mascarpone nebo takové, se kterým máte zkušenosti. Tím předejte tomu, že by se mohl krém na tiramisu srazit.

 

 

Cukrářské piškoty namáčíme do silné černé kávy smíchané s Amarettem. Kávu a likér použijeme ve správném poměru (šálek silné černé kávy a dva malé panáky Amaretta), aby piškoty získaly vyváženou chuť. Piškoty namáčíme jen krátce, aby zůstaly stále pevné. Následně začneme skládat dezert do formy – první vrstvu tvoří piškoty, na ně naneseme vrstvu tiramisu krému, a takto střídavě pokračujeme, až máme poskládané všechny vrstvy.

 

 

Poslední vrstvu krému našeho tiramisu dezertu posypeme kakaem. To dodá tiramisu nejen výraznou chuť, ale bude vypadat hezky na talíři. 

 

Hotové pravé italské tiramisu necháme minimálně 2 hodiny ztuhnout v lednici, aby se všechny chutě a vůně krásně propojily a při krájení držel pohromadě. Pokud budete chtít mít rozdělené porce, můžete si rovnou připravit tiramisu do skleniček, které také nechte v ledničce lehce ztuhnout. Tiramisu s mascarpone je jednoduchý recept a zvládne ho i méně zkušený kuchař. Pusťte se do něho a zažijte itálii na vlastní kůži.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru