Kuře na paprice po Maďarsku

Do české kuchyně nepochybně patří omáčky. Mezi jednu takovou patří i smetanová papriková omáčka. Více známá bývá ve spojitosti s kuřecím masem. Kuře na paprice je velmi oblíbený český tradiční pokrm, co takhle ale vyzkoušet trochu jinou přípravu? Po Maďarsku! Maďarsko je známé jemnými sýry a takový přesně nahradí smetanu v naší omáčce. Jemný čerstvý maďarský sýr omáčku krásně zahustí, takže budete příjemně nasycení. Dost mluvení, pojďme se do receptu pustit.

Suroviny na přípravu

  • 3 ks kuřecích stehen
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce másla
  • 700 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 200 g čerstvý sýr (Lučina)
  • sůl a mletý pepř
Kuřecí stehna na paprice

Postup

Začneme tím, že si nakrájíme na malé kostičky cibuli a papriku. Kuřecí stehna osolíme a opepříme. V rozehřátém kastrolu rozpustíme máslo a opečeme na něm z každé strany kuřecí stehna (z každé strany cca 3 minuty). Stehna si odložíme na talíř a do výpeku dáme orestovat nakrájenou cibuli. Cibuli restujeme zhruba 3 minuty a poté přidáme červenou papriku a vše restujeme další 3 minuty. Potom přisypeme sladkou papriku a vše pořádně promícháme.

 

Jakmile máme orestováno přidáme zpět kuřecí stehna, zalijeme zeleninovým nebo kuřecím vývarem a dusíme cca 20 minut při mírné teplotě. Stehna vyndáme z kastrolu a vývar s ingrediencemi rozmixujeme, aby vznikla jemná a hladká omáčka. Následně přidáme jemný čerstvý sýr (lučinu) a metlou rozmícháme na hladký krém. Dosolíme a dopepříme podle svých chutí. Kuřecí stehna buď můžeme do omáčky pomocí vidliček natrhat, nebo je můžeme nechat vcelku. Kuře na paprice podáváme s rýží, houskovým knedlíkem, těstovinami nebo se špenátovými noky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru