Každý z nás si dokáže představit jedinečnou chuť oblíbeného ovoce. Jenomže v zimním období nám na zahradě ovoce neroste a v obchodech je často předražené. Naštěstí je možné do jídelníčku zařadit lyofilizované ovoce. Co to je? Na to se v tomto článku podíváme a sdělíme vám, proč toto ovoce do svačin přidávat.
Co je vůbec lyofilizované ovoce?
Zapomeňte na obyčejné sušené ovoce a dejte přednost lyofilizovanému. Co to vlastně znamená? Lyofilizace je proces prudkého sušení mrazem, který zachovává chuť a živiny ovoce bez přidaného cukru a konzervantů. Ovoce sušené mrazem má všechny důležité vitamíny, které se v čerstvém ovoci nachází, proto je skvělou volbou do ranních snídaní, do svačin, nebo mrazem sušené ovoce můžete přidávat do zdravých dezertů.
Lyo ovoce, aneb přirozená sladkost bez výčitek
S lyo ovocem získáváte nejen intenzivní chuť, ale také zdravé nutriční benefity. Tato sušená pochoutka je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty, což ji činí ideální volbou pro ty, kteří chtějí spojit radost z jídla s péčí o své zdraví.
Tip na zdravou svačinu: Připravte si jogurt s mixem lyofilizovaného ovoce, s domácím müsli či domácí granolou. Vytvořte si svou vlastní kombinaci oblíbených plodů – kreativitě se meze nekladou. Ať už máte rádi jahody, maliny, nebo třeba ananas, v kombinaci s müsli či granolou to bude skvělá pochoutka.
Na jakékoliv ovoce si vzpomenete, tak ho dnes v podobě lyo ovoce v obchodech se zdravou výživou určitě najdete. Ovoce sušené mrazem není nutné přidávat pouze do jídla, můžete ho s klidem a bez výčitek mlsat například u televize či v práci. Tím, že je ovoce plné živin a vitamínů, nic vám v tom nebrání, naopak.
Zdravá svačina na dosah ruky
S přibývajícím životním tempem se často dostáváme do pasti nezdravých svačin plných prázdných kalorií. Lyo svačina je vhodnou alternativou. Nabízí vám rychlý, chutný a zároveň zdravý způsob, jak obnovit energii během dne. Přidejte k lyofilizovanému ovoci i několik druhů ořechů, kterými doplníte další zdraví prospěšné vitamíny.