Pálivý mexický salát s kukuřičnou tortillou

Suroviny na přípravu

  • 1/2 ks červené cibule
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 100 g sterilované kukuřice
  • Kukuřičné tortilly
  • 1 ks zralého avokáda
  • 2 ks velkých rajčat
  • 1ks zakysané smetany
  • 1 hrst lístků koriandru
  • 1ks menší červené cibule
  • Chilli (čerstvé chilli nebo chilli pasta)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks limetky
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř
Pálivý mexický salát s kukuřičnou tortillou

Postup

Začneme tím, že oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Z plechovky červených fazolí a kukuřice slijeme nálev, poté je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme je odkapat. Avokádo rozkrojíme podélně, vyndáme pecku a lžící vyjmeme dužninu ze slupky. Avokádo nakrájíme na malé kostičky. Rajčata omyjeme a také je nakrájíme na kostičky. Všechny připravené zeleninové ingredience dáme do mísy a důkladně promícháme. K tomu přidáme lístky koriandru a červenou cibuli, kterou jsme oloupali a nadrobno nasekali.

 

 

Nyní přijde na řadu dochucení. Zakápneme připravenou směs olivovým olejem a šťávou z poloviny limetky. Ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem podle naší chuti. Pro milovníky pikantních pokrmů (pravé mexiko) může být skvělým doplňkem také nakrájená chilli paprička nebo chilli pasta.

 

 

Hotový mexický salát můžeme podávat společně s křupavými kukuřičnými i pšeničnými tortillami a zakysanou smetanou, která je ochucená lehce pepřem a solí.

 

 

Tento pokrm je vhodný nejen jako lehká večeře či svačina, ale také jako skvělý pokrm na párty či jinou oslavu. Díky jeho lehké přípravě, tento mexický salát zvládne i úplný začátečník.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru