Podzimní dýňové placičky

Suroviny na přípravu

  • 500 g dýně Hokaido
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 2 lžíce čerstvého koriandru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Olej
  • 85 g polohrubé mouky
  • 1–2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 125 ml mléka
Dýňové placky z dýně hokaido

Postup

Nejprve si připravíme dýni Hokaido. Oloupeme ji, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Kostičky dýně vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 8–10 minut, dokud dýně nezměkne. Poté dýni slijeme a necháme okapat. Rozmačkáme ji do hladké kaše.

 

 

Připravíme si těsto podle našeho základního rozpisu. Do misky nasypeme polohrubou mouku, smícháme s práškem do pečiva. Vejce rozšleháme v mléce a tuto směs postupně přiléváme k suchým ingrediencím. Promícháme do hladkého těsta.

 

 

K těstu přidáme naši připravenou dýňovou kaši, jemně nakrájenou červenou cibuli, mletý kmín, mletý koriandr, hořčičné semínko a čerstvý koriandr. Nakonec zahustíme těsto pomocí hladké mouky, aby získalo správnou konzistenci.

 

 

Rozehřejeme olej na pánvi. Z těsta postupně odebíráme porce dýňových placek a na rozpáleném oleji smažíme (cca 16 dýňových placiček). Smažíme z obou stran, každou stranu asi 3 minuty, dokud nebudou dýňové placičky zlatě hnědé a křupavé.

 

 

Hotové placičky z dýně vyjmeme z pánve a necháme je okapat na papírové utěrce, abychom se zbavili přebytečného oleje.

 

Placky z dýně hokaido můžeme servírovat s dipem ze zakysané smetany, ochucenou pepřem, solí a čersrvými bylinkami.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru