Suroviny na přípravu
- 500 g dýně Hokaido
- 1 červená cibule
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička hořčičného semínka
- 2 lžíce čerstvého koriandru
- 2 lžíce hladké mouky
- Olej
- 85 g polohrubé mouky
- 1–2 lžičky prášku do pečiva
- 2 vejce
- 125 ml mléka
Postup
Nejprve si připravíme dýni Hokaido. Oloupeme ji, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Kostičky dýně vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 8–10 minut, dokud dýně nezměkne. Poté dýni slijeme a necháme okapat. Rozmačkáme ji do hladké kaše.
Připravíme si těsto podle našeho základního rozpisu. Do misky nasypeme polohrubou mouku, smícháme s práškem do pečiva. Vejce rozšleháme v mléce a tuto směs postupně přiléváme k suchým ingrediencím. Promícháme do hladkého těsta.
K těstu přidáme naši připravenou dýňovou kaši, jemně nakrájenou červenou cibuli, mletý kmín, mletý koriandr, hořčičné semínko a čerstvý koriandr. Nakonec zahustíme těsto pomocí hladké mouky, aby získalo správnou konzistenci.
Rozehřejeme olej na pánvi. Z těsta postupně odebíráme porce dýňových placek a na rozpáleném oleji smažíme (cca 16 dýňových placiček). Smažíme z obou stran, každou stranu asi 3 minuty, dokud nebudou dýňové placičky zlatě hnědé a křupavé.
Hotové placičky z dýně vyjmeme z pánve a necháme je okapat na papírové utěrce, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Placky z dýně hokaido můžeme servírovat s dipem ze zakysané smetany, ochucenou pepřem, solí a čersrvými bylinkami.