Kuřecí korma

Suroviny na přípravu

Suroviny na marinádu

 

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • 1 lžíce prolisovaného česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička koření Garam Masala
  • 1/2 lžičky soli

Suroviny na korma omáčku

 

  • 2-3 kardamony (do pyré)
  • 2 střední cibule (do pyré)
  • 4 mandle (do pyré)
  • 6 kešu oříšků (do pyré)
  • 60 ml kokosového mléka (do pyré)
  • Lžíce másla
  • 1 bobkový list
  • 3 hřebíčky
  • 1 kardamon
  • 1 kus celé skořice
  • 1 lžička sušeného koriandru
  • 1 lžička Garam Masala
  • 1/4 lžičky soli
indická kuřecí korma

Postup

Marinování: Nejprve maso  namarinujeme. Smícháme 500 g nakrájeného kuřecího masa, 3 lžíce kokosového mléka, 1 lžíci prolisovaného česneku, 1 lžičku strouhaného zázvoru, 1/4 lžičky kurkumy, 1 lžičku mleté papriky, 1 lžičku koření Garam Masala a 1/2 lžičky soli. Maso přikryjeme potravinářskou fólií a necháme marinovat. Pokud použijeme kuřecí prsa, necháme marinovat přes noc, aby maso hezky zkřehlo a natáhlo do sebe všechny chutě z koření.

 

 

Příprava omáčky: Mezitím, co se maso marinuje, na pánvi rozpálíme olej a přidáme 2-3 kardamony. Přidáme 2 střední cibule a necháme je zkaramelizovat. Poté plotnu vypneme, přidáme 4 mandle a 6 kešu oříšků a necháme vychladnout. Množství ořechů volíme podle chuti, někdo má rád více, jiný méně. Přidáme přibližně 60 ml kokosového mléka a vše rozmixujeme na hladké pyré. Pokud máme slabší mixér, můžeme přidat trochu vody, aby směs lépe rozmixoval.

 

 

Dokončení omáčky: Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla/oleje a přidáme bobkový list, 3 hřebíčky, kardamon a celou skořici. Přidáme marinované kuřecí maso a na mírném plameni restujeme zhruba 5-7 minut ze všech stran. Přidáme připravené pyré z předchozího kroku a 1/4 lžičky soli. Přidáme také 1 lžičku Garam Masala a 1 lžičku sušeného koriandru. Vše promícháme a prohřejeme několik minut. Poté vyjmeme koření a pokrm můžeme podávat.

 

 

Indickou kuřecí kormu servírujeme s rýží nebo indickými plackami, které je možné sehnat v supermarketech v sekci mezinárodní kuchyně nebo ve specializovaných prodejnách. Kormu můžeme ozdobit čerstvě nasekaným koriandrem. Přejeme dobrou chuť!

 

Zaujala vás kuřecí korma a chcete z indické kuchyně zkusit jěště něco jiného? Zkuste například tradiční pokrm dhal z červené čočky nebo NASI GORENG – indonéskou smaženou rýži.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru